Beseda o padu Rima Jérôme Ferrari

ISBN:

Published:

Paperback

206 pages


Description

Beseda o padu Rima  by  Jérôme Ferrari

Beseda o padu Rima by Jérôme Ferrari
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 206 pages | ISBN: | 5.41 Mb

U korzikanskom selu, daleko od morske obale, lokalna kafana se duboko preobražava pod rukovodstvom novih menadžera. Zaprepastivši sve koji ih poznaju, dvojica momaka iz kraja okrenuli su leđa perspektivnim studijama filozofije na kontinentu i, verniMoreU korzikanskom selu, daleko od morske obale, lokalna kafana se duboko preobražava pod rukovodstvom novih menadžera.

Zaprepastivši sve koji ih poznaju, dvojica momaka iz kraja okrenuli su leđa perspektivnim studijama filozofije na kontinentu i, verni Lajbnicovom učenju, prionuli da pretvore tu skromnu kafanicu u „najbolji od svih poznatih svetova”.Odjekujući kroz vekove besedom kojom je Sveti Avgustin u Hiponu pokušao da uteši vernike suočene s krhkošću carstva zemaljskog, Žerom Ferari baca svetlost na puteve koji ljude neminovno i okrutno dovode do toga da vide propast svetova koje su izgradili, na neuspeh rođen iz krvi i znoja, na njihove nemoguće mitologije…„Gorka priča, meditativna i zanosna.

Beseda o padu Rima je zaista dobra knjiga koja jamči časove užitka.” – LHumanité„Ova moćna pripovest, uprkos ambicioznoj nameri, nimalo nije dosadna jer je nose likovi i divan književni izraz.” – Figaro„Filozofija u srcu književnosti je velik poduhvat. U svetu u kojem je smisao napustio književnost, čitanje Besede o padu Rima rađa potrebu za daljim razgovorom…” – Culturebox„Roman blistave inteligencije. Prava književnost i divni trenuci uživanja.” – La Libre BelgiqueEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Beseda o padu Rima":


djfilm.eu

©2011-2015 | DMCA | Contact us