No Future Nu. Punk in Nederland 1977-2012 Leonor Jonker

ISBN:

Published:

Paperback

304 pages


Description

No Future Nu. Punk in Nederland 1977-2012  by  Leonor Jonker

No Future Nu. Punk in Nederland 1977-2012 by Leonor Jonker
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 304 pages | ISBN: | 4.46 Mb

Punk was meer dan een jongerencultuur. Het was een symptoom van de tijd, een rage, een scene, maar ook - en niet in het minst - een culture vernieuwer. Op 7 januari 1977 zette een optreden van de Sex Pistols in Paradiso punk definitief op de kaart inMorePunk was meer dan een jongerencultuur. Het was een symptoom van de tijd, een rage, een scene, maar ook - en niet in het minst - een culture vernieuwer. Op 7 januari 1977 zette een optreden van de Sex Pistols in Paradiso punk definitief op de kaart in Nederland.

In de maanden die volgden, ontstonden punkscenes rond de lokale jeugdcentra, brachten talloze bands singletjes uit in eigen beheer en werden fanzines opgericht. Punk viel samen met een ongekende explosie van creativiteit op het gebied van muziek, journalistiek, graffiti, literatuur, beeldende kunst en mode.

De invloed van de korte punktijd werd vanaf de jaren tachtig overal merkbaar: in de mainstream en underground, in de musea en clubs, in het straatbeeld en in de mentaliteit van mensen. Als stijl werd punk opgeslokt door de commerciële modewereld en muziekindustrie. Maar de punk-attitude, het gedachtegoed van de punkcultuur, is onderhuids deel geworden van de Nederlandse samenleving. ,,Punk werd, anders dan hippiemuziek, genegeerd, maar historica en publicist Jonker probeert het tij te keren.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "No Future Nu. Punk in Nederland 1977-2012":


djfilm.eu

©2011-2015 | DMCA | Contact us